top of page

Over Mirquise

Als sinds haar jeugd is Mirjam Welling bezig met creatief vormgeven. De laatste jaren heeft ze zich ontwikkeld als ontwerper van sieraden. In het begin vooral met het maken van sieraden van polymeerklei en na een cursus edelsmeden kwamen hier ook sieraden van diverse soorten metaal bij. 

Mirjam heeft een eigen stijl ontwikkeld door te experimenteren met diverse technieken en materialen. Zilver, titanium, koper en andere metalen worden toegepast, waaraan kleurrijke polymeerklei, horlogeonderdelen, textiel of glas zijn toegevoegd. Door deze materiaalkeuze ontstaan spannende en speelse ontwerpen, die allemaal uniek zijn.

 

In 2010 heeft Mirjam haar bedrijf Mirquise Sieraden opgericht. Vanaf dat moment organiseert ze workshops en cursussen op verschillende creatieve vlakken. Het maken van sieraden, accessoires en interieuraccessoires zijn hiervan de belangrijkste. Ze zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en kunnen in het atelier van Mirjam of in eigen omgeving worden georganiseerd. De meeste van haar ontwerpen zijn vrij werk, maar bestaande sieraden kunnen  ook worden aangepast en wordt werk in opdracht gerealiseerd.

 

Sinds 2014 is Mirquise Sieraden erkend leerbedrijf geworden, waarin stagiaires worden begeleid met hun studie van ontwerpen en maken van sieraden.

 

In 2018 heeft Mirjam het initiatief genomen voor de opzet van de Workshopstudio in Wehl, in samenwerking met Marianne van der Meer. In dit kader kunnen workshops worden gevolgd op een aantal gebieden, maar bezoekers kunnen tijdens openingsuren ook binnenlopen voor een kop koffie of een gesprek.

Contact

mirquise@mirquise-sieraden.nl 

mirjam.jpg
bottom of page